Hof van Solms krijgt meer vorm

Hof van Solms krijgt meer vorm

Het project Hof van Solms bestaat uit twee deelprojecten, de nieuwbouw op het achterterrein en de herontwikkeling van het monument zelf. De deelprojecten hebben vanaf nu nieuwe namen gekregen. Het Erf voor de nieuwbouw op het achterterrein en Het Huys voor de herontwikkeling van het monument. Ook heeft de projectwebsite www.woneninhofvansolms.nl een nieuwe look gekregen.

Het Erf

Op het achterterrein van het Hof van Solms, gelegen aan de Heistraat in Oirschot wordt ons nieuwbouwplan gerealiseerd. Dit plan bestaat uit 13 rijwoningen en 22 appartementen, waarvan 16 sociale koopwoningen. Inmiddels is het bestemmingsplan in de gemeenteraad vastgesteld. Deze ligt nog ter inzage tot en met 29 september 2022.

Het ontwerp is inmiddels goedgekeurd door welstand. Om je alvast een beeld te geven van het plan delen we de eerste ontwerpen. Ondertussen zijn we met deze prachtige ontwerpen de verkoop aan het voorbereiden. Zodra er meer over bekend is volgt er een nieuwe nieuwsbrief.

Het_Erf

Het Huys

Het Hof van Solms, gelegen aan de Koestraat in Oirschot, wordt gerestaureerd. In dit prachtige pand worden 12 woningen en 8 appartementen gecreëerd. Voor het bestemmingsplan van dit project verwachten we binnenkort in procedure te gaan.
De voorlopige ontwerpen van de woningen en de openbare ruimte zijn klaar en worden binnenkort voorgelegd aan de welstandscommissie.